Gepost door: Erik | 13 februari 2010

De blote voeten van Q, de "Vlaamsche" volksaard en paarden.

Iedereen aan de Twitter

Misschien zag je het stukje in Terzake waarin Vincent Van Q heel Vlaanderen met Twitter liet kennismaken. Jammer, vond ik het, dat Vincent (liet) uitpakken met een Tweet van zijn blote voeten, terwijl in zijn 322 andere wel materiaal moet te vinden zijn dat waardevollere argumenten oplevert. Als controverse die over Twitter doet praten is het uiteraard wel geslaagd en zelfs grappig. Overtuigt dit de sceptici? Ik en sommigen die ik erover sprak twijfelen eraan. In het kader van “Perceptie is Projectie”:

Perceptie 1: De “Vlaamsche” volksaard speelt ons weer parten: laten we de kat uit de boom kijken. We zijn nogal traag in het adopteren van nieuwe dingen vanuit… ja, vanuit wat eigenlijk? Wantrouwen, onbegrip, gezond verstand, vernieuwings- of veranderingsmoeheid, angst? Intussen is de kat misschien al in slaap en uit de boom gevallen.

Perceptie 2: Wat levert dat nu op, die Twitter? 140 tekens, wat kan je daar nu mee? Vooraleer we ergens aan mee doen willen we de directe return kennen. En als er een zweem van plezier rond hangt…. nee dan kan het niet ernstig of waardevol zijn…. Bovendien, nergens staat duidelijk aangegeven wat Twitter je kan opleveren. Tja, dit is nu één van die instrumenten waarmee je zelf aan de slag moet om het op een eigen manier in te zetten. Experimenteer ermee en amuseer je.
 
Perceptie 3: Er is reeds veel “waardeloos” getwitter. Ik heb geen boodschap aan berichten als: “Even een koffie en dan aan het werk”. Anderen tweeten telkens weer over hun eigen produkt of dienst en dat laat me even koud als het pakket papieren spam dat wekelijks in mijn brievenbus valt of de 2356ste e-mail van iemand die zich bezorgd voelt over mijn erectie en me viagra of vicodin aanprijst. Voor de twitter-leek: heb je er geen boodschap aan, dan zet je de verzender gewoon niet op je lijst van “gevolgden”. Volgde je hem of haar toch al, dan kost het je twee klikken om te “ont-volgen”. Aan jou de keuze, aan jou de macht. Het voordeel van Twitter is in deze dat je de spam zeer makkelijk van je weg kan houden.

Maar wat kan je doen met Twitter? Wat levert het op? Waarom zou je meedoen? En wellicht nog duizenden andere vragen… Laat me antwoorden met enkele andere vragen: Waarom mail je? Waarom praat je met vreemden op café? Waarom doe je dingen die niet meteen en rechtstreeks iets opleveren? Alleen jij kent het antwoord en het is altijd goed. Geen tijd, ok. Geen zin, ok. Dat is je goed recht. Zolang je het niet aan Twitter wijt of aan andere gebruikers, heb je een punt om het niet te gebruiken.

Oh, en mocht je je afvragen hoe ik Twitter en paarden aan elkaar kan verbinden (zie één van mijn vorige tweets): bel even voor een intake in een equicoachingstraject om de drempel te overwinnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: